افزایش سطح آب دریاها به بُروز سیلابهای کشندی و ورود آب به معابر و خیابانها منجر میشود که میتواند تأثیرات منفی بر اقتصادهای محلی بگذارد.
درحالحاضر، سیلاب کشندی ناشی از تغییرات اقلیمی اختلالهایی در اقتصاد آناپولیس مریلند بهوجود آورده است. این سیلاب، سیلاب موقتی است که مناطق پاییندست، بهویژه خیابانها را دربر میگیرد و اغلب هنگام جزرومدهای بلند اتفاق میافتد. افزایش سطح دریا از اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بهحساب میآید که انتظار میرود در مناطق ساحلی بدتر شود.
اثرهای تغییرات اقلیمی همیشه مشهود نیستند؛ اما برای بسیاری از کسبوکارهای محلی در مناطق ساحلی سراسر ایالات متحدهی آمریکا، این اثرها بهوضوح در جلوِ منزل یا پارکینگشان دیده میشود که فقط هم بهشکل افزایش تعداد سیلها نیست. براساس پژوهش جدیدی که ۱۵فوریهی امسال در ژورنال ساینس ادونسس منتشر شده، یکی دیگر از آثار تغییرات اقلیمی بهشکل خسارت مالی برای کسبوکارها بهچشم میخورد. پژوهشگران دریافتند مرکز شهر آناپولیس در سال ۲۰۱۷ بهدلیل سیلهای کشندی ۳,۰۰۰ نفر بازدیدکنندهی خود را از دست داد که خسارتی حدود ۸۶,۰۰۰ تا ۱۷۲,۰۰۰ دلار به این شهر وارد کرد. سامانتا بلانگر، از نویسندگان این پژوهش میگوید:
کسبوکارهای کوچک مرکز شهر آناپولیس برای بقای خود به بازدیدکنندگان وابسته هستند. با ارزیابی میزان تأثیر سیلاب میتوانیم بفهمیم افزایش سطح آب دریا درحالحاضر چطور بر کسبوکارها اثر میگذارد.
مقالههای مرتبط:
سیلاب کشندی که گاهی اوقات به آن سیلاب «روز آفتابی» یا سیلاب «دردسرساز» نیز گفته میشود، زمانی اتفاق میافتد که سطح آبهای اقیانوس از سطح زیرساخت ساحلی بالاتر میرود. بدینترتیب، آب وارد شهر و خیابانها و پارکینگها میشود و درنتیجه، پیادهروی عادی و عبورومرور وسایل نقلیه را مختل میکند.
طبق اعلام ادارهی ملی اقیانوسی و جوّی، این پدیده که در ۲۰ سال گذشته بهندرت اتفاق میافتاد، اکنون حدود ۶۰ درصد افزایش یافته؛ بهطوریکه در ۲۷ منطقهی ایالات متحدهی آمریکا تعداد روزهای سیلاب کشندی از متوسط ۲.۱ روز در سال در اواخر دههی ۱۹۵۰ به ۱۱.۸ روز بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ رسیده است. تا سال ۲۰۳۵، حدود ۱۷۰ منطقهی ساحلی ۲۶ روز سیلاب کشندی را در سال شاهد خواهند بود. هینو، از پژوهشگران این پروژه است که در برنامهی بینرشتهای اِممت در منابع و محیطزیست نیز حضور دارد. وی دراینباره میگوید:
با افزایش دمای جهانی و سطح آب دریاها، سیلاب کشندی بیشتر رخ خواهد داد. این موضوع برای کسبوکارهای محلی بهمعنای تعداد روزهای بیشتر بدون مشتری است. با اینکه اکثر سیلابها فقط چند ساعت طول میکشد، اثرهای منفی آن میتواند افزایش یابد.
آناپولیس در صدر شهرهای ایالات متحدهی آمریکا قرار دارد که افزایش سیلابهای کشندی را تجربه میکند. در اوایل دههی ۱۹۶۰، این شهر ۴ سیلاب کشندی را در طول سال شاهد بود؛ اما در سال ۲۰۱۷ شهر کوچکی در خلیج چیساپیک ۶۳ روز سیلاب کشندی را تجربه کرد. کاترین ماخ، دانشمند ارشد پژوهشی در دانشکدهی علوم زمین و علوم انرژی و محیطزیست استنفورد و از افراد حاضر در این پژوهش میگوید:
مشابه بسیاری از نقاط دنیا، سیلاب کشندی در مراکز مهم آناپولیس درحالوقوع است. منطقهی تاریخی این شهر طرفداران زیادی بین مردم محلی و گردشگران دارد که اکنون شاهد سیلابهای مکرر است.
پژوهشگران برای علتیابی انصراف مشتریان بالقوه از بازدید شهر در طول ساعات وقوع سیلاب، پارکومترها، تصاویر ماهوارهای، مصاحبهها و سایر دادههای مرتبط با یکی از مناطق تجاری معروف بهنام «سیتیداک» را ارزیابی کردند که در نزدیک آب قرار دارد. آنها دریافتند بعد از فروکشکردن سیلاب، هیچکدام از مشتریان برنمیگردند یا اگر در همان نزدیکی پارک کرده باشند، از آب عبور نمیکنند تا به این منطقه برسند. هینو میگوید:
با اینکه اغلب تغییرات اقلیمی و افزایش سطح آب دریا را بهشکل رویدادهایی در مقیاس جهانی درنظر میگیریم؛ اما سیلابهای کشندی یکی از همین تغییرات اقلیمی در زندگی روزمرهی ما بهشمار میروند.
ضرر سیتیداک در سال ۲۰۱۷ بهدلیل سیلابها معادل کمتر از ۲ درصد بازدیدکنندهی سالیانهاش بود؛ اما پژوهشگران هشدار میدهند با افزایش سطح آب دریا، این شرایط بهمراتب بدتر خواهد شد. طبق پژوهش مذکور، اگر سطح آب دریا ۷.۶ سانتیمتر بالاتر بیاید، سیتیداک با کاهش ۴ درصدی بازدیدکننده مواجه میشود. اگر این میزان به ۳۰ سانتیمتر برسد، تعداد بازدیدکنندگان حدود ۲۴ درصد کمتر خواهد شد و این رقم نشاندهندهی صدهاهزار دلار خسارت به کسبوکارها است. گزارش مخصوص علم آبوهوا در برنامهی پژوهش تغییرات جهانی ایالات متحدهی آمریکا، میزان افزایش سطح آب دریا تا سال ۲۰۵۰ را درمقایسهبا سال ۲۰۰۰ حدود ۱۵.۲ تا ۳۶.۵ سانتیمتر پیشبینی کرده است. ماخ میگوید:
یافتههای ما همان چیزی را نشان میدهند که بسیاری از رهبران شهرهای محلی خود به آن واقف بودند که آب دریاها درحال بالاآمدن و واردشدن به زندگی روزمرهی ما هستند. شناخت تأثیرات این موضوع برای مردم (در مقیاس بزرگ و کوچک)، نقطهی شروع بسیار مهمی برای ایجاد تغییرات هوشمندانه در مواجهه با خطرهای بهحساب میآید.
.: Weblog Themes By Pichak :.